PRODUKSJON

Sveisen minirobot

1. mars 2001 - 13:04

Sveisesellen FlexArc Compact fra ABB Flexible Automation, som hadde norgespremiere på Den tekniske messen i fjor, kan flyttes med gaffeltruck og gjøres klar til produksjon i løpet av to-tre timer. Den lille, lette og kraftige roboten IRB 140 kan monteres på gulv, vegg eller i tak.

Roboten er 81 centimeter høy og veier 98 kilo. Den har seks akser og kan løfte fem kilo vekt. Presisjonen og hurtigheten er angivelig bedre enn sammenlignbare roboter.

Hele sveisesellen veier 1,5 tonn og har målene 2,1 x 1,3 meter. Den inneholder robot, sveisebord, sveiseutstyr, selleprogram og sikkerhetssystem. Når du skal starte produksjonen er det visstnok bare å plugge inn trykkluft, koble til strøm, og vise roboten start- stopp- og mellompunkter for sveisingen med hjelp av en styrepinne.

Hengslede deksler og dører på to av sidene gjør det lett å komme til jigger og objekter som skal inn og ut. Det fins også en serviceboks med luke på døren slik at operatøren lett kan komme til robotpistolen. De viktigste slitedelene er innenfor robotens rekkevidde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.