PRODUKTNYHETER

Sveisemaskin med unike muligheter

18. jan. 2001 - 23:17

Den nye sveisemaskinen er utstyrt med ny teknologi som øker produktiviteten og gir fremragende resultater ved kort- og pulsbuesveising av vanlige stål og rustfrie stål.

- Det er store fordeler og besparelser ved sveising av bunnstrenger og buttsveiser på tynnplater såvel på struktur, sier Morten Gran, salgssjef i Lincoln Electric Norge. - Og med det dobble mateverk, som er utstyrt med to sveisepistoler, bytter man bare sveisepistol etter bunnstreng sveisingen til den andre sveisepistolen med rørtråd og fyller resten av fugen. – Dette har ikke tidligere vært mulig med bare en sveisemaskin tidligere, avslutter Morten Gran.

Power Wave STT 455 er programmert av spesialister på en slik måte at man arbeider med ideelle sveiseparametere for nær sagt alle kombinasjoner av trådkvalitet, tråddiametere og gassarter. Men om ønskelig kan det sveises med manuelt innstilte programmer for individuelle ønsker. Lincoln Electric har lagt vekt på at maskinen er enkel å betjene, robust, driftssikker og tåler røffe omgivelser. I tillegg er Lincoln Electric Norge AS den eneste leverandøren på det norske marked som gir 3 års garanti mot fabrikasjonsfeil.

Alle Lincoln Electrics produkter er ISO 9001 kvalitetssertifisert.

Fakta om Lincoln Electric Norge AS:

Lincoln Electric Norge AS kan spore sine norske aner tilbake til 1908. 15 april 2001 vil selskapet feire sine 93 år i norsk industris tjeneste. Firmaet er dermed trolig det eldste norske firmaet i sveisebransjen. Sterk vekst i firmaets aktivitet og ulike forretningsområder på 60 og 70-tallet førte til behov for å rendyrke det enkelte forretningsområde. Virksomheten ble derfor organisert i divisjoner og seksjoner i 1978. Sveisedivisjonens videre utviklingsmuligheter i Norge var på det tidspunkt begrenset på grunn av høye markedsandeler.

Videre vekst måtte søkes gjennom internasjonalisering. Oppkjøp av det nederlandske Smitweld i 1981 passet godt inn i denne strategien. Smitweld var en betydelig produsent av sveisetilsett og hadde godt utbygde salgskanaler på kontinentet. Internasjonaliseringen av sveisedivisjonen i april 1981 ble etablert som eget A/S. Norweld A/S.

I 1992 ble Norweld et heleid datterselskap av The Lincoln Electric Company og bærer i dag navnet Lincoln Electric Norge AS og er ett av tolv europeiske datterselskaper i Lincoln familien. Ti av selskapene har egne fabrikker hvor det produseres sveisemaskiner, tilsettmaterialer, armaturprodukter, røykavsug og utstyr for overflatebehandling.

Den norske virksomheten er 2-delt. Den ene delen av virksomheten med hovedsete i Oslo har ansvar for salg av Lincolns sveise- og skjæreprodukter på det nordiske marked og Baltikum. Den andre delen av virksomheten er lokalisert i Andebu og omfatter produksjon og salg av røykavsug og utstyr for overflatebehandling. Lincoln Electric Norge AS har 4 distriktskontorer, ca.70 forhandlere og ca 30 nærservice verksteder i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.