KLIMA

Svarer på klimatilbud torsdag

HÅPEFULL: Venstres miljøpolitiske talsmann Gunnar Kvassheim håper regjeringen legger fram et godt tilbud til kimaforlik, når de legger fra svarene på opposisjonens miljøkrav.
HÅPEFULL: Venstres miljøpolitiske talsmann Gunnar Kvassheim håper regjeringen legger fram et godt tilbud til kimaforlik, når de legger fra svarene på opposisjonens miljøkrav. Bilde: Scanpix
Jannicke Nilsen
4. des. 2007 - 15:36

– Vi har fått beskjed om at svaret vil bli lagt fram klokka 10.00 torsdag i statsrådssalen. Regjeringspartiene har brukt lengre tid enn jeg trodde, men vi får håpe de har arbeidet så lenge for at de skal klare å legge fram et godt tilbud, sier lederen i Stortingets energi- og miljøkomité, Gunnar Kvassheim (V), til NTB.

Han sier at Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre er klar til å gå i forhandlinger selv om flere av miljøpolitikerne reiser til Bali. Kvassheim sier at planen er at komiteen skal avgi innstilling til regjeringens klimamelding 18. desember.

Fremskrittspartiet er ikke invitert til å være med i forhandlingene.

10 milliarder

H, KrF og V har lagt fram en liste med 61 krav til et klimaforlik. Regjeringen har beregnet utgiftene av kravene til rundt 10 milliarder kroner på statsbudsjettet for 2009.

Opposisjonen har 61 krav til klimaforlik

Kvassheim sier at de tre partiene ikke regner med å få en tilbakemelding som imøtekommer alle kravene som ble satt fram for fire uker siden. Han venter imidlertid at helheten i regjeringens klimamelding blir kraftig forbedret

For at det skal bli forlik, må regjeringspartiene blant annet komme med forslag som øker satsingen for fornybare energikilder.

Utålmodighet

H, KrF og V synes de har ventet for lenge på regjeringens svar. Mandag tok Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, kontakt med fungerende parlamentarisk leder i Ap, Olav Akselsen, for å få fortgang i saken.

Det har lekket ut at regjeringen vil komme opposisjonen i møte på noen områder, blant annet når det gjelder støtteordninger til fornybar energi og oppkjøp av regnskog.

Lekkasjene provoserer Sanner.

– Vi har tidligere avtalt at forhandlingene skal skje i full fortrolighet. Jeg er kraftig irritert over det som nå skjer, sier han til Dagsavisen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.