INDUSTRI

Svakere resultat for Norsk Hydro

Norsk Hydro hadde et resultat før skatt på 6,9 milliarder kroner i årets andre kvartal. Det er en nedgang fra 14,1 milliarder i samme kvartal i fjor.

Konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro mener selskapet har klart seg bra i et vanskelig marked.
Konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro mener selskapet har klart seg bra i et vanskelig marked. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
21. juli 2023 - 08:09

Selskapets justerte brutto driftsresultat endte på 7,1 milliarder kroner, ned fra 11,6 milliarder kroner fra samme periode i 2022.

Kvartalsresultatet er likevel bedre enn det flere analytikere hadde ventet på forhånd. Ifølge E24, som viser til estimater hentet inn av Bloomberg, var det ventet et justert bruttoresultat på 6,97 milliarder kroner.

Driftsinntektene endte på 53,6 milliarder kroner, ned fra 64,8 milliarder kroner i andre kvartal i fjor.

Svakere marked

– Resultatene reflekterer et svakere marked, men også effekten av det kontinuerlige forbedringsarbeidet i organisasjonen, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en pressemelding.

I sin kvartalsrapport skriver selskapet at resultatnedgangen skyldes lavere salgspriser på aluminium og alumina, men at noe av dette ble utlignet av positive valutaeffekter og lavere kostnader.

De peker også på at etterspørselen etter ekstruderte produkter i Europa og Nord-Amerika har gått vesentlig ned fra samme kvartal i fjor.

Ukraina-krigen

Selskapet skriver at det gjør gode fremskritt mot å oppnå samlede forbedringer og kommersielle mål på 14 milliarder kroner innen 2027.

I kvartalsrapporten peker Norsk Hydro også på at krigen i Ukraina skaper problemer i markedet. «På grunn av manglende sanksjoner fra EU blir russisk metall eksportert til Europa i stadig større omfang, noe som legger økt press på regionale produktpremier», heter det i rapporten.

Russiske raketter på vei mot mål i Ukraina. CIA-sjef Bill Burns sier Ukraina kan tape krigen i løpet av året uten påfyll av utenlandsk hjelp.
En ukrainsk tanks beskyter russiske stillinger i en krig der ukrainerne sårt trenger våpenhjelp for å holde ut mot den russiske offensiven.
Les også

CIA-sjef advarer: – Kan tape krigen mot Russland i løpet av året

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.