DATATELE

Svært fornøyd med fem prosents vekst

GJØR GRÅSTEIN TIL GULL: Jon Fredrik Baksaas har på fem år forbedret verdien på Telenor og sin egen lønn kraftig.
GJØR GRÅSTEIN TIL GULL: Jon Fredrik Baksaas har på fem år forbedret verdien på Telenor og sin egen lønn kraftig. Bilde: Telenor

Jon Fredrik Baksaas er en fornøyd mann i dag.

- Jeg er svært fornøyd med å kunne presentere en sterk underliggende utvikling for Telenor, med fortsatt høy vekst i driftsinntekter og abonnement, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

- Våre konsoliderte mobilvirksomheter fikk mer enn seks millioner abonnement i løpet av kvartalet. Telenors resultater er imidlertid påvirket av at vi ikke kan inkludere Kyivstar, som følge av at midlertidige forføyninger i Ukraina for øyeblikket forhindrer oss i å motta finansiell informasjon fra selskapet, sier Baksaas.

Les hva mannen tjener.

Følg konferanse

Klokken 09.00 i dag skal regnskapstallene for første kvartal presenteres på en presse- og analytikerkonferanse hos Telenor.

Her kan du selv følge konferansen og se alle regnskapstall.

Inntektene redusert

I Fixed Norge (fastnettet) ble de underliggende totale inntektene redusert med 5,7 prosent i første kvartal 2007 til 3.856 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor.

Telenor har utlignet prisforskjellen mellom bredbåndstelefoni (VoIP) og tradisjonell telefoni gjennom prisreduksjoner.

Færre sier opp

I forhold til tidligere kvartaler har færre kunder sagt opp sine tradisjonelle telefonabonnement, heter det i en melding fra konsernet.

Dette har bidratt til reduserte kostnader for den norske fastlinjevirksomheten. I løpet av kvartalet økte antall xDSL-abonnement i Norge med 22 000 til 594 000.

Fortsatt bredbåndskonge

Telenors estimerte markedsandel for xDSL i sluttbrukermarkedet var 57 prosent, på linje med det foregående kvartalet. Telenor er markedsleder innen bredbånd i Skandinavia, med totalt 1,5 millioner privatabonnement ved utgangen av første kvartal 2007.

- Jeg er tilfreds med at kostnadsreduksjonene i Fixed Norge er i henhold til planen, og at marginen er forbedret fra forrige kvartal, sier Baksaas.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.