NYHETER

SV vil stoppe fergefri E39

SV-leder Audun Lysbakken  miljøet er viktigst. -Da kan vi ikke legge til rette for stadig mer bilkjøring, sier Audun Lysbakken.

SV-leder Audun Lysbakken.
SV-leder Audun Lysbakken. Bilde: SV
Redaksjonen Våre Veger
4. jan. 2013 - 08:51

– De som later som de kan si ja til alt, de tar feil. De store pengene må gå til to ting: Kollektiv- og jernbaneprosjekter, samt trygge bruksveier i distriktene, som er trygge for ras og har gul midtstripe, sier Lysbakken til NRK.no.

SV-lederen kom med uttalelsene på en nyttårskonferanse i regi av Hordaland fylkeskommune torsdag, hvor også partilederne Erna Solberg (H) og Knut Arild Hareide (Krf) deltok.

Han mener fergefri kyststamvei mellom Stavanger og Bergen vil være i strid med klimagassforliket. Erna Solberg hevder det er helt feil.

– Da er Lysbakken veldig lite optimistisk med tanke på utviklingen. I fremtiden kommer vi til å ha motorer og drivsstoff som gjør at veiutbygging ikke vil føre til mer utslipp. Like fullt må vi bygge ut kollektivtilbudet i de store byene, for der er det ikke plass til flere biler, sier Solberg til NRK.no

Lysbakken benyttet anledningen til å kritisere opposisjonspolitikerne for å love for mye, og mer enn antyder at en borgerlig regjering vil prioritere veiutbygging fremfor kollektivtransport, som opprustning av Bergensbanen og rask utbygging av Bybanen i Bergen.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.