SV foreslår å kutte i motorveiprosjekter med 3,3 milliarder

SV vil barbere store motorveiprosjekter med 3,3 milliarder kroner. Samtidig økes CO2-avgiften, veibruksavgiften og engangsavgiften for fossile biler.

 Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski (SV) og SV-leder Audun Lysbakken legger fram SVs alternative budsjett mandag formiddag.
Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski (SV) og SV-leder Audun Lysbakken legger fram SVs alternative budsjett mandag formiddag. Foto: Terje Bendiksby/NTB
15. nov. 2021 - 12:26

SV sparer inn nærmere 3,3 milliarder kroner på å kutte i store motorveiprosjekter i sitt alternative budsjett, som ble lagt fram mandag. Partiet vil heller ikke kutte i bompenger, som gir en innsparing på ytterligere 1,5 milliarder kroner.

Samtidig foreslår partiet å øke CO2-avgiften med 50 prosent neste år. SV vil også øke engangsavgiften på fossilbiler og øke avgiften på fossilt drivstoff. 100 millioner settes av til flere ladestasjoner.

Ap-Sp-regjeringen startet i dag forhandlingene med SV med, som de håper å få med seg slik at regjeringen kan få få flertall for neste års statsbudsjett.

SV brøt som kjent ut av regjeringssonderingene med Ap og Sp på Hurdalsjøen Hotell i slutten av september, og det var blant annet uenighet om klimapolitikken som gjorde at de ikke ønsket å danne flertall i Jonas Gahr Støres regjeringsprosjekt

Elbilforeningen applauderer forslagene.

– SVs alternative budsjett vil gi en offensiv elbilsatsing og er bedre enn det både regjeringen Solberg og regjeringen Støre foreslår. Her fjernes omregistreringsavgiften for brukte elbiler, og man unngår økt skatt for de som har elbil som firmabil, sier Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.