SAMFUNN

Sushi i Trondheim

2. nov. 2001 - 13:16

Det var nok første gang det ble servert sushi i Rådssalen på Gløshaugen. Anledningen var forhånds-PR for neste års store Japan-festival i Trondheim, Japan 2002. Da kan det bli sushi over hele byen. Minst 20 institusjoner og bedrifter har sagt at de vil delta i den japanske stormønstringen sammen med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Fra 28. september til 6. oktober neste år blir det utstillinger, seminarer og konserter med japansk innhold.

– Vi er nysgjerrige på Japan, sa universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein da hun presenterte opplegget. Skarstein påpeker at hovedformålet er å styrke relasjonene mellom Norge og Japan. I tillegg skal NTNU markeres som kulturinstitusjon og Trondheim som kulturby, og det gjensidige samarbeidet mellom NTNU og andre kulturinstitusjoner i Trondheim skal utvikles.

Kunstindustrimuseet åpner en utstilling om japansk kunsthåndverk, som blir en del av museets permanente utstillinger. Flere andre av byens museer vil også sette opp utstillinger med japansk tema. Trøndelag Teater setter opp et japansk stykke, og det blir også rikelig anledning til å oppleve japansk musikk i løpet av Japan-uka. På Britannia hotell blir det japansk uke med ekte japansk kokk.

Flere av fagmiljøene ved NTNU benytter anledningen til å profilere sitt samarbeid med japanske læresteder. Arkitekturhistorie belyser japanske teseremonier gjennom fotoutstilling og seminar, By- og regionplanlegging viser Tokyo som «megacity», Vassbygging arrangerer workshop om fellestrekk i vannrensing i Japan og Norge, Kunst- og medievitenskap setter japansk film på programmet, og Medisin arrangerer et samarbeidsseminar om medisinsk teknologi. Dette var bare noen få eksempler; det endelige programmet vil nok vise et stort mangfold av tilknytningspunkter mellom Japan og Norge.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.