MOBIL

Sus i serken for Samsung hos NetCom

Galaxy S III mest solgte telefon i oktober. Men iOS var største operativsystem.

Det er liten tvil om at Samsung er i siget om dagen. I tredje kvartal var de verdens største smarttelefonprodusent, salget av produsentens nettbrett har gått kraftig opp det siste året,  og etter å ha solgt mer enn 30 millioner eksemplarer siden starten, var Galaxy S III verdens mest solgte telefon sist kvartal.

Det ser ikke ut til at det går verre her i landet. NetComs salgstall for oktober viser at Galaxy S III var den mest solgte telefonen hos operatøren. 

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S III

iOS størst

Fire av de mest solgte telefonene forrige måned var Samsung-produserte. Men det er fortsatt Apples telefoner som totalt sett gjør det best hos NetCom, med en andel på 54 prosent mot Androids 46 prosent.

Windows Phone-salget er ikke på topplisten i det hele tatt, noe som sannsynligvis har sammenheng med at kundene har ventet på Windows Phone 8-telefonene.

LES OGSÅ: Test av Nokia Lumia 920

Interessant nok har salget av forrige måneds nummer én, iPhone 5, blitt forbigått av forrige utgave, iPhone 4S. Også den tre generasjoner gamle iPhone 4 er blant de fire mest solgte hos NetCom.

Oppdatert: Som det påpekes i kommentarfeltet under skyldes iPhone 5-salget trolig dårlig tilgang til iPhone 5 fra leverandør.

Slik så topp 10-listen ut hos NetCom i oktober:

NetCom topp 10

1. (2)Samsung Galaxy S III 
2. (3) Apple iPhone 4S
3. (1) Apple iPhone 5
4. (5) Apple iPhone 4 
5. (4) Samsung Galaxy S II
6. (6) Sony Xperia Go
7. (-) Samsung Galaxy Note II 
8. (8) HTC One X
9. (7) Samsung Galaxy Xcover
10. (-) Sony Xperia Acro S

Listen er basert på salg via NetComs salgskanaler. Forrige måneds plassering i parentes.

Kilde: Pressemelding

Les mer om: