BYGG

Surfer på medgangsbølge

Blitzkvartalet i Pilestredet i Oslo er blant prosjektene til Wegger & Kvalsvik.
Blitzkvartalet i Pilestredet i Oslo er blant prosjektene til Wegger & Kvalsvik.Bilde: Scanpix

– Det er ikke til å legge skjul på at vi ser ut til å klare oss bra gjennom de kommende tre år. Vi har stor ordrereserve, og håper også å sikre flere oppdrag når kommunene skal gjøre et krafttak på rehabiliteringssiden, sier Geir Wegger til Tønsbergs Blad.

Nylig har entreprenørselskapet sikret seg en kontrakt på 270 millioner kroner med omsorgsbygg i Oslo.

Den gamle margarinfabrikken på Sagene skal bygges om og påbygges for å gi plass til 720 barn på 12.200 kvadratmeter boligflate.Blant landets største

– Det blir en av landets største barnehager, og vi starter arbeidet nå i februar, forteller Wegger.

Blitzkvartalet i Pilestredet skal rehabiliteres og bygges om. Inn skal Blitz, Kirkens Bymisjon og Munch-museet. Også det en kjempejobb for Wegger & Kvalsvik gjennom Entra Eiendom.

– Jeg kjente ikke så mye til Blitz fra før, men de har vært en veldig grei part å samarbeide med, sier Wegger.

Pilestredet

Arbeidet med de tre bygningene i Pilestredet er allerede i gang. Lokalt i Vestfold har Wegger & Kvalsvik vunnet anbudene på Lindhøy skole og Åsgårdstrand Sykehjem.

Selskapet har for kort tid siden også levert større prosjekter som Romerike Politistasjon, Thon Panorama Hotell i Oslo og Scania i Borgeskogen.Egen Oslo-avdeling

Geir Wegger er tilfreds med at selskapet ser ut til å klare seg meget godt i disse motkonjunkturtider.

– Det er nok ikke så mange som ansetter flere folk i disse tider. Vi tar inn både håndverkere og ingeniører, sier Wegger.

– Hva er årsaken til at dere klarer dere så bra?

– Det er nok flere forhold. Blant annet har vi hatt suksess med å etablere avdeling i Oslo hvor vi har fått mange spennende og store oppdrag. Dernest har vi vært flinke til å gå inn for å kjempe om offentlige byggeoppdrag. Også det har vært vellykket, og vi har opparbeidet et godt renommé noe blant annet den store kontraktene på barnehagen i Oslo vitner om.Hardere anbudsrunder

Wegger merker imidlertid at anbudsrundene er tøffere nå.

– Det er nok der vårt selskap merker det mest. Det er flere som deltar i anbudsrunder, og det presser selvsagt marginene ned. Vi hadde vårt beste år i fjor, men må forvente at marginene vil synke i år og neste år. Men vi passer oss godt for ikke å påta oss ulønnsomme oppdrag.

Tiltakspakken

Selv om Wegger gjør det bra, ser han at mange begynner å slite. Underleverandører som rørleggere, elektrikere, malere osv. opplevere tyngre tider etter flere gode år.

Nå imøteser han tiltakspakken fra regjeringen.

– Det er klart viktig for hele vår bransje, og også vi håper å kunne sikre oss noen av disse oppdragene som vil komme i tiden framover. Og vi har et bra utgangspunkt nettopp fordi vi har fokusert mye på det offentlige de senere år. Men uansett vil vi klare oss bra i tiden framover. Vi har en god grunnbeskjeftigelse inn i 2010, men er sultne på flere oppdrag for å nå våre målsettinger de kommende årene, forteller Wegger.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.