MOBIL

- Surface er brettet folket vil ha

Ikke iPad, skal vi tro Microsoft-sjef Steve Ballmer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. nov. 2012 - 14:08

I et intervju med amerikanske CNBC uttrykker Microsoft-sjef Steve Ballmer at de med nettbrettet Surface har laget det første nettbrettet folk vil ha. Han har muligens glemt at Apple har solgt over 100 millioner iPad-modeller, men logikken er altså at Surface er det første brettet som fungerer til både jobb og moro.

- Jeg tror ikke noen har laget et produkt som er produktet jeg ser kunder ønsker. Du kan gå gjennom produktene fra de folkene... og ingen av dem har et produkt du virkelig kan bruke. Ikke Apple. Ikke Google. Ikke Amazon. Ingen har et produkt som lar deg jobbe og leke, og som kan bære nettbrettet og PC-en din. Ikke til noe pris, sier Ballmer til TV-kanalen.

Han fortsetter med å si at Surface er både en PC til jobb og et nettbrett til underholdning, og at prisen er tiltalende.

LES OGSÅ: Slik er Microsoft Surface RT

Intervjuet, som du kan se hos CNBC, er for øvrig ikke nytt. Han ga det i forbindelse med lanseringen av Windows 8 25. oktober.

Høy profittmargin

En analyse gjort av iSuppli har for øvrig avdekket produksjonskostnadene Microsoft har på Surface RT. Det viser seg at 32 GB-modellen koster 284 dollar (1628 kroner) å produsere, alt inkludert. 

Microsoft selger denne varianten for 599 dollar, som betyr at de tjener 315 dollar (1806 kroner) for hver Surface RT 32 GB de selger. Ifølge iSuppli tjener Microsoft prosentmessig mer penger for hver solgte Surface RT enn Apple gjør for hver solgte iPad. Så hører det selvsagt med til historien at Apple selger svært mange iPad-er.

LES OGSÅ: Førsteinntrykk av Surface RT (tu.no)

Dette er uansett med på å fylle penger på Microsofts konto. Det tok én dag å selge alle eksemplarene av den enkleste varianten som kunne forhåndsbestilles. 

LES MER: Disse hybridene får oss til å glede oss til Windows 8

Kilder: CNBC.com, ZDnet.com, IHS-iSuppli.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.