Superspeed på jomfrutur

Et forrykende lys- og lydsshow møtte Color Lines Superspeed 1 før dåpen i Kristiansand onsdag 12. mars 2008. (Bilde: Color Line)
Superspeed 1 ble døpt av gudmor Laila Valdal i Kristiansand onsdag kveld. Kaptein Per Inge Herner og Color Lines eier Olav Nils Sunde (t.h) flankerer gudmoren. (Bilde: Color Line)
Superspeed 1 ble døpt i Kristiansand onsdag 12. mars 2008. Torsdag 13. mars klokka 08.00 var det klart for jomfrutur til Hirtshals. (Bilde: Per Erlien Dalløkken)
Superspeed er bygget for effektivitet. Av- og pålossing skal skje på under en time. (Bilde: Per Erlien Dalløkken)
Olav Nils Sunde er i sum fornøyd med Superspeed 1. (Bilde: Leif Hamnes)
Akterdelen av bildekket er ikke overbygget, slik at Superspeed er godkjent for flere typer gods. (Bilde: Per Erlien Dalløkken)
Flere tusen kristiansandere møtte fram for å overvære dåpsshowet av Superspeed 1 i Kristiansand onsdag 12. mars 2008. (Bilde: Color Line)
  • Motor

Superspeed

  • Lengde: 211 meter langt
  • Høyde: 43 meter
  • Lengde bildekk: 3,9 kilometer biler
  • Kapasitet: 1900 passasjerer.
  • Ifølge rederiet har skipet meget gode sjøegenskaper, hvilket vil bety færre kanselleringer og bedre komfort for passasjerene.


Color Line-sjef Olav Nils Sunde er glad for endelig å få skipet i drift.

Verftet Aker Yards har slitt med å få ferdig skipet i tide. To ganger ble overtakelsen avbrutt på grunn av feil og mangler.

Champis i sjøen

Onsdag kveld var det imidlertid fullt show og flaskeknusing på skipssida.

Torsdag klokka 08.00 gikk jomfruturen av stabelen som planlagt.

Se bildeserie av skipet fra verftet:

Alt i alt fornøyd

– I sum er vi fornøyde med å være i gang, og standarden på selve leveransen er det ingenting å si på, sier Sunde til TU.no.

Han vil ikke si noe om et eventuelt oppgjør med verftet, annet enn at forsinkelsen "ble kompensert for".

Forståelsesfull

– Forsinkelsen var skuffende for oss, men vi har forståelse for at verftet hadde problemer slik situasjonen har vært i internasjonal skipsindustri, sier Sunde.

Populært show

Flere tusen kristiansandere ble vitne til et spektakulært lysshow før dåpen i går kveld.

Color Line opplyser at 25 gedigne lyskastere, hver med 4500 watts lysstyrke, seks store lydtårn, en storskjerm på 40 kvadratmeter og et teknisk team på 25 personer måtte til for å lage showet.

Elegant

Klokka 20.00 kom Superspeed 1 seilende inn på havna, badet i lys og lyd.

”Kaptein Per Inge Herner manøvrerte skipet elegant til kai før han ble mottatt på podiet, blant annet av Color Lines eier Olav Nils Sunde, gudmor Laila Valdal og ordfører Per Sigurd Sørensen,” heter det i en pressemelding fra Color Line.

To ganger i døgnet

Skipet har fra nå av to avganger fra Kristiansand hver dag. Overfarten mellom Krisitansand og Hirtshals tar tre timer og 15 minutter.

Skipet har ingen lugarer om bord, men desto større plass til biler.

Bilkapasiteten er nesten fordoblet i forhold til Christian IV.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå