MOTOR

Superspeed er klar

Per Erlien Dalløkken
27. feb. 2008 - 10:39

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen.

– Det blir overtakelse i Finland i dag, ja. Men etter alt som har skjedd, tør vi ikke sende ut pressemelding om overtakelsen før alt er hundre prosent klart, sier Mathisen til TU.no.

Feil er rettet opp

Det var en pinlig affære først og fremst for verftet Aker Yards Rauma da den planlagte overtakelsen 14. februar plutselig ble utsatt på grunn av feil på skipet.

Les også: Superskuffelse for Superspeed

Nå har imidlertid verftet og underleverandøren ABB montert nye støyfiltre slik at de høyfrekvente signalene fra styringsenheten for baugpropellene ikke skal forstyrre andre elektroniske systemer om bord.

Se: Sneglefart på verftet for Superspeed

Aker Yards varsler oppvask

Internt

I dag gjennomføres endelig den høytidelige flaggseremonien om bord på Superspeed 1. Men det blir uten at skipet fylles opp av prominente gjester og et stort presseoppbud.

– Det er ikke så mange herfra som reiser over. Denne seremonien blir et mer internt arrangement, forteller Mathisen.

Til Kristiansand lørdag

Den nye ferjestoltheten legger til kai i Kristiansand i tolvtida lørdag 1. mars. Etter planen blir dåpen onsdag 12. mars. Men noen visningsturer blir det ikke tid til:

– Første ordinære tur til Hirtshals blir allerede dagen etter, torsdag 13. mars, med full båt. Så nå blir det business med en gang, sier Mathisen.

BILDESERIE: Color Lines nye superferje

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.