NYETEKNOLOGIER

Superslim dreper mikrober

KRAFTIG: Her er det første bildet av ¿pøl-mikrobene¿ som har kraft nok i seg til også å ta knekken på de livsfarlige sykehusbakteriene type MRSA.
KRAFTIG: Her er det første bildet av ¿pøl-mikrobene¿ som har kraft nok i seg til også å ta knekken på de livsfarlige sykehusbakteriene type MRSA. Bilde: LPS
Stein Bekkevold
19. feb. 2007 - 11:41

Ved å dyrke frem det de kaller ”pøl-mikrober” - naturens egen super-antibiotika - håper skotske forskerne nå å vinne dette steget i kampen mot mikrober og virus som stadig endrer seg og blir motstandskraftige.

Effektivt virkestoff

Det er et ledende skotsk marin-bioteknologisk firma kalt Aquapharm Bio-Discovery, som har oppdaget den utrolige effekten til mikrobene.

De har nå har isolert et virkestoff de kaller AQP001. Stoffet skal perfeksjoneres hos spesialistene i Eden Biodesign. Eden Biodesign driver The National Biomanufacturing Centre.

Prosjektet er delfinansiert av britenes alltid like ivrige Department of Trade & Industry.

Bredspektret

AQP001 er et helt naturlig, marint stoff som nå klassifiseres som “et bredspektret antibiotikum effektivt mot bakterier som har utviklet motsandskraft mot vanlige kurer, inkludert MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus)”.

Bare omkring fem prosent av alle mulige virkstoffer i havmiljøet er til nå nærmere undersøkt og definert, sier folket i Eden Biodesign.

Kanskje noe å tenke på for sjønasjonen Norge? Vi har minst like mye hav rundt oss som britene har.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.