BYGG

Superraske takstoler

TAKSTOLER: Når den nye fabrikken til Pretre åpner går det fort. Hvert 81. sekund blir en ny takstol ferdig.
TAKSTOLER: Når den nye fabrikken til Pretre åpner går det fort. Hvert 81. sekund blir en ny takstol ferdig. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
6. sep. 2010 - 08:27

– Vi får Europas mest effektive og avanserte takstolfabrikk, sier administrerende direktør Geir Vegsund.

Landets største produsent av takstoler, Pretre, åpner 24. september sin nye fabrikk i Gausdal. Den nye fabrikken kan årlig produsere 126 000 takstoler på to skift. Sammenlignet med tradisjonell takstolproduksjon, kan det nye anlegget produsere omtrent fire ganger så mye med samme bemanning.

– Produksjonen er automatisert, og resultatet er i gjennomsnitt en takstol hvert 81. sekund, forteller Geir Vegsund.

– Pretre har investert nærmere 40 millioner kroner i maskiner og utstyr, inkludert forskning og utvikling. Dette har resultert i den mest avanserte takstolfabrikken i Europa. Selve bygningen til den høyteknologiske fabrikken har kostet nærmer 30 millioner kroner.

Et sprang for bransjen

Pretre er landets største egeneide takstolprodusent, i en bransje som ellers er preget av mange små lokale aktører. Satsingen i Gausdal er den viktigste i Pretres historie, og i takstolbransjen for øvrig.

– Vi har som mål å ligge i fremste rekke i utviklingen, og som den største aktøren føler vi et ansvar for å bringe bransjen ett skritt videre. Satsingen med den nye fabrikken representerer et stort sprang for hele byggebransjen, sier Vegsund.

– I dag har vi i Pretre om lag 20 prosent av markedet. Markedet er på vei opp igjen, og vi mener at vi nå satser i rett tid, og at vi står godt rustet til å vokse videre og ta ytterligere markedsandeler, sier administrerende direktør Geir Vegsund

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.