NYHETER_BYGG

Superfabrikk bygges i Moss

28. sep. 2000 - 08:00

Ombyggingen gir også økt kapasitet og lavere produksjonskostnader.

Mesteparten av det produksjonstekniske utstyret skal byttes ut med teknologi som er nyutviklet av Rockwool Engineering i Danmark. I tillegg skal over 100 millioner kroner brukes til miljøsikring. Alle avgasser skal renses og brennes. Alt prosessvann skal renses og resirkuleres, ifølge prosjektleder Ernst Gilberg ved Rockwool i Moss.

Prosjektet skal gjennomføres i flere trinn fram til juni 2002. Under ombyggingen skal produksjonen gå for fullt. I fase en skal det bygges et nytt behandlingsanlegg for avfall. Arbeidet starter allerede i neste uke. De maskinmessige arbeidene starter i desember i år.

I perioden fra april til oktober 2001 skal det gjøres store bygningsmessige ombygginger. Fabrikken blir utvidet noen meter i sydlig retning. I tillegg blir et nytt ovnshus bygd. Sommeren 2001 skal en ny bindemiddelfabrikk oppføres, og en ny skorstein reises.

I april 2002 starter de største ombygningene av maskinene. Den 03. juni samme år skal den nye fabrikken settes i drift.

Isolasjonskjempe

Rockwoolkonsernet er verdens største produsent av steinull. Selskapet har hovedkontor i Danmark og 23 fabrikker i Europa, Nord-Amerika og Øst-Asia. Bare en fabrikk i Polen og en i Spania har samme moderne teknologi som skal brukes i Moss.

Rockwool AS i Norge har administrasjon i Oslo, og fabrikker i Moss, Larvik og Trondheim. Fabrikken i Moss ble startet i 1948. 110 mennesker jobber på anlegget.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.