DATATELE

Superbredbånd i Nord-Norge

Internett blir viktigere og viktigere. Nå er teknologien og tankesettet  i ferd med å smitte over på det aller meste vi omgir oss av IKT-basert hverdagsteknologi. Det er godt nytt for Opera, som er med og påvirker løpet.
Internett blir viktigere og viktigere. Nå er teknologien og tankesettet i ferd med å smitte over på det aller meste vi omgir oss av IKT-basert hverdagsteknologi. Det er godt nytt for Opera, som er med og påvirker løpet. Bilde: Illustrasjon
Trond Heggelund
23. mars 2007 - 11:09

NetNordic har gjort det veldig bra i Nord-Norge. Først kapret de kontrakter med Troms Kraft Fiber og Varanger Kraft.

Nå har de fått en tilsvarende kontrakt med Alta Kraftlag.

Samarbeider med PacketFront

Det er med ustyr og infrastruktur fra PacketFront at NetNordic har tatt kontrakten med Alta Kraftlag, som vil gi lynrask bredbånd i Sør-Finnmark.

Alta skal implementere et fullskala triple play-nett, mens Varanger Kraft har satset på et åpent bredbåndsnett der abonnentene selv kan velge hvilke tjenesteleverandører de vil ha.

Operatørnøytrale nettverk

Oppskriften deres er enkel:

Net Nordic og produsenten PacketFront har i et og halvt år samarbeidet om å tilby energiselskaper og kommuner som skal etablere operatørnøytrale nettverk, men også tjenesteoperatører og borettslag som bygger lokale eller nasjonale bredbåndsnett er høyaktuelle.

Jobber seg sørover

- Vi vil nå jobbe med muligheter i Nordland. De mest aktuelle områdene er nå Hålogaland og Narvik-området, samt i Salten. Vi opplever at stadig flere selskaper får øynene opp for våre løsninger som gir sluttkundene frihet til å velge de bredbåndstjenestene de vil når fiberen er installert i huset, sier salgsdirektør Tom Solberg i NetNordic til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.