ARKIVNYHETER

Superbillig stål fra Danmark

Gang/sykkelbanen ser til høyre på bildet. Prisen på ståljobben kan bli under halvparten av det Vegvesenet regnet med på forhånd.
Gang/sykkelbanen ser til høyre på bildet. Prisen på ståljobben kan bli under halvparten av det Vegvesenet regnet med på forhånd. Bilde: Ill.: Nuno Arkitekter
18. aug. 2010 - 15:49

10,996 millioner vil Bladt Industries fra Aalborg i Danmark ha for jobben. Den eneste konkurrenten er det nystartete selskapet Norbridge på Stjørdal, som har gitt et anbud på 15,979 millioner.

Ytterligere to firmaer ville kjempe om jobben, men anbudene ble ikke levert tidsnok, så de måtte avvises.

Prosjektleder Grete Tvedt er naturlig nok godt fornøyd med prisene, selv om det ikke var mange. - Nå er vi spent på om danskene har fått med seg alt, sier hun.

Øvre Sund bru skiller seg ut fra de fleste andre bruer ved at kjørebanen er i betong, mens gang/sykkelbanen er en 6,6 meter bred utkraget stålkonstruksjon. Anbudene som nettopp er åpnet, gjelder levering og montering av stålet.

Netto areal for gående og syklende er 5,5 meter bredt. Gang/sykkelbanen skal gå i hele bruas lengde, som er 148 meter. Total stålvekt er 180 tonn.

Entreprisen omfatter også levering og montering av rekkverk på begge sider av brua og en 2 meter høy levegg av lexan mellom kjørebanen og gangbanen. Det inngår også en opsjon på LED-belysning i rekkverket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.