IKT

Super Linux

Odd R. Valmot
20. feb. 2003 - 10:08

Ikke bare er dette en superdatamaskin som benytter Linux som operativsystem, den er også bygget opp på basis av Intels siste Itanium 2 prosessor.

Maskinen er først og fremst myntet på tekniske beregninger, men ryktene sier at den har oppvist en fenomenal transaksjonsytelse også som gjør at SGI vurderer å utvide markedsføringen.

- Denne maskinen kan sømløst skaleres opp til hele 64 Pentium 2 prosessorer på 1,3 GHz, der alle prosessorene har full tilgang til hele det opptil 512 GB store primærminnet, sier adm. direktør i SGI, Magne Brekke.

Ifølge Brekke skal det være svært lett å utvide ytelsen på maskinen. Både prosessor, minne, I/O og ruting kan utvides i form av funksjonsnoder omtrent som du bygger lego. Nodene kommuniserer med hverandre gjennom SGIs Numalink sammenkoblingsteknologi. som er opptil 200 ganger raskere enn vanlige klyngesvitsjer.

64 prosessorer er heller ingen øvre grense. Maskinen kan bygges ut til tusen eller flere prosessorer i form av enheter på 64 prosessorer som kobles sammen med en ny klyngeteknologi. I første omgang er en skalering til 2048 prosessorer SGIs mål. Når denne programvareteknologien blir ferdig i løpet av året, vil alle prosessorene i klyngen kunne adressere hele minnet som om det var kontinuerlig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.