KLIMA

Sundtoft: – Må kutte i alle sektorer i Norge

 

For å nå klimamålene er det nødvendig med kutt i utslippene også i Norge innen sektorer som olje og gass, transport og industri, understreker klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H).
For å nå klimamålene er det nødvendig med kutt i utslippene også i Norge innen sektorer som olje og gass, transport og industri, understreker klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H). Bilde: SCANPIX
13. apr. 2014 - 13:35

Hun viser blant annet til at vi må kjøre mindre bil, og at de bilene vi kjører, må være mer miljøvennlige.

– Vi må kutte innenfor olje og gass, vi må få mer energieffektive bygg, og industrien må ytterligere effektivisere for å produsere mer, sier statsråden til NRK.

Satser på jernbane

Hun fremholder at regjeringen er i gang med å skape et mer miljøvennlig norsk samfunn.

– Vi bruker mer penger på jernbanesatsing, og vi har endret investeringene i Statens pensjonsfond utland til å bruke mer penger på miljøvennlige investeringer. Vi er i gang med det grønne skiftet, og dette må vi gjøre mer av og raskere, sier hun.

Store endringer

FNs klimapanel la søndag fram en fersk rapport om hva som kan gjøres for å redusere utslippene av klimagasser og dermed bremse den globale oppvarmingen.

I rapporten slås det fast at bare store samfunnsmessige endringer kan gjøre det mulig å nå togradersmålet.

Les også:

Den farligste klimagassen måles ikke

– Klimapolitikken i Norge er stort sett kun symbolpolitikk

12 karbonfangstanlegg er i drift. 9 nye er under bygging, 39 under planlegging  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.