IKT

Sun sparker til

19. apr. 2001 - 16:50

I kjølvannet av Suns lansering av sin nye prosessorgenerasjon UltraSparc III har datakonsernet presentert sin nye maskinserie i mellomklassen. Sun brukte CeBit-messen i Hannover for å lansere det de kaller Midframe-tjenere. Navnet antyder stormaskinegenskaper (mainframes) til mellomklassepriser.

– Verden er i ferd med å endre seg fra å bruke plastpakkede programmer, som produseres og distribueres i millioner av eksemplarer, til å hente programvare og informasjon fra datasentere i nettet. Derfor trenger markedet bedre tjenere med høyere ytelse og bedre tilgjengelighet. Vår utfordring har vært å gi brukerne den ytelsen de trenger med den skalerbarhet de vil ha behov for, sier Suns sjefsteknolog Greg Papadopoulos.

UltraSparc III-prosessoren er det Sun kaller en tredjegenerasjons 64 bits prosessor med tydelig spark til Intel som ikke er klar med sin første generasjon ennå. Prosessoren har 29 millioner transistorer, og alle de nye modellene kommer i en 750 MHz utgave.

Sun understreker at en av de store fordelene både med den nye prosessorgenerasjonen og Solaris operativsystemet er bakoverkompatibiliteten. De som kjører UltraSparc II vil ikke ha noen problemer med overgangen til den nye prosessoren, lover Sun.

De nye maskinene kommer i fire ulike grunnmodeller fra 2 til 24 prosessorer som kan utstyres med en minnekapasitet fra 8 til hele 192 GB i RAM. Det er nok tall PC-brukere må vente i mange år med å få se.

Som alltid i denne bransjen er det transaksjonsytelse det dreier seg om. Sun har økt I/O-kapasiteten kraftig på de nye modellene og lover at det er med å gi dem flere transaksjoner pr. krone enn noen av konkurrentene, les HP og IBM.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.