NETTARKIV

Sulten og tørst

11. jan. 2001 - 11:58

Vinnerne er kåret, 650.000 kroner fordelt og arrangørene kan smile fornøyd. Med ansettelsen av cand.polit. Bernt Bucher-Johannessen som daglig leder tar stiftelsen Venture Cup skrittet fra prosjekt til institusjon. Bucher-Johannesen har knapt hatt tid til å trekke pusten, før han skal vekke til live den norske entreprenørånden og dra i gang 2001-konkurransen.

– Vi må få opp volumet av ideer som kan utvikles til gode forretningsplaner med stort potensial. Det må bli ennå mer attraktivt å delta i Venture Cup, og spesielt må vi få med flere forskere, sier den ambisiøse Asker-mannen.

Som tidligere utviklingskonsulent for Forskningsdagene i Norges forskningsråd, har han verdifull erfaring i å bygge bro mellom næringsliv, forskningsmiljø og virkemiddelapparat. I studietiden lærte han mye om organisering gjennom sine utallige studentverv. 32-åringen er dessuten selv en gründer. I motsetning til mange av medstudentene på Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, så diplomatsønnen aldri på utenrikstjenesten som en aktuell karrierevei. Sammen med en gjerrigknark fra BI, en kokk, en journalist, en økonom og en sivilingeniør grunnla Bernt Bucher-Johannessen i stedet restauranten Sult for fire år siden.

Ideen kom en dag han satt på trikken i 1994 på vei til lesesalen på Blindern. Ute var det vinter. Studenten syntes Grünerløkka, Oslo-bydelen han nettopp hadde kjøpt leilighet i, hadde lite å by på for den nye generasjonen urbane innflyttere. Tomme lokaler fantes over alt. Som tenkt så gjort.

– Forretningsplanen vår ville nok aldri gått gjennom i Venture Cup, humrer han. Restauranten gikk imidlertid over all forventning. Etter et halvt år måtte de unge etablererne skygge skrubben, og profesjonalisere driften. Overskuddet ble i sin helhet pløyd tilbake i forretningen, og baren Tørst ble etablert. Begge stedene har holdt stand i den voldsomme konkurransen som siden har oppstått.

Det var travle dager: Tvillingene Erik og Henriette (4) kom samtidig med restaurantåpningen, mens skrivingen av hovedfagsoppgave hang over både Bucher-Johannessen og kona.

– Å få barn er en form for gründing det også. Det krever en finansieringsplan, et management team og en kontantstrømsanalyse…

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.