NYHETER_BYGG

Suger søpla vekk fra huset

AVANSERT AVFALLSSYSTEM: Søppel som kastes inn i de enkelte avfallspunkter vil ved hjelp av vakuumteknikk bli transportert til to avfallssentraler og derfra videretransportert til materialgjenvinning og energigjenvinning.
AVANSERT AVFALLSSYSTEM: Søppel som kastes inn i de enkelte avfallspunkter vil ved hjelp av vakuumteknikk bli transportert til to avfallssentraler og derfra videretransportert til materialgjenvinning og energigjenvinning. Bilde: YIT


Søppelsugeanlegget skal leveres av YIT.

Systemet vil få to store transportledninger, som igjen vil ha forgreninger inn til de enkelte boligområder og til enkeltbygg.

Søppel som kastes inn i de enkelte avfallspunkter, vil ved hjelp av vakuumteknikk bli transportert til to avfallssentraler. Derfra fordeles søpla til materialgjenvinning og energigjenvinning.

Gjenvinning

Systemet vil sortere avfall etter papir, plast og restavfall. YIT har levert slike systemer til terminalbygget på Gardermoen, St. Olavs hospital i Trondheim og det nye sykehuset i Akershus, Nye Ahus.

Tilsvarende systemer har dessuten vært i bruk i boligområder i våre naboland i lengre tid.

Demonstrasjon

– Nå får vi også vist at de egner seg til avfallshåndtering fra nye bydeler og boligområder her hjemme, uttaler admistrerende direktør Arne Malonæs i YIT Building Systems.

Det tekniske systemet leveres i samarbeid med det svenske miljøteknikkselskapet Envac, som ifølge YIT har vært verdensledende leverandør av utstyr for automatisert avfallshåndtering i mer enn 40 år.

Rolfsbukta først

Byggingen av anlegget på Fornebu starter høsten 2006. Første del skal tas i bruk høsten 2007 når de første boligene i Rolfsbukta er innflyttingsklare.

Kontrakten er tildelt av Bærum kommune. Ved full utbygging av området vil kontraktens verdi være på 300 millioner kroner, opplyser YIT i en pressemelding.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.