OLJE OG GASS

Subsea 7 kutter

TILBAKEHOLDEN: Årsaken til oppsigelsene er at verdensøkonomien har fått oljeselskapene til å bremse investeringene.
TILBAKEHOLDEN: Årsaken til oppsigelsene er at verdensøkonomien har fått oljeselskapene til å bremse investeringene. Bilde: Ill.: APL
Mona Sprenger
10. juli 2009 - 12:22

– Ledelsen har annonsert at staben må slankes med 80 stillinger. Det er snakk om oppsigelser, ikke sluttpakker, sier hovedverneombud Ståle Tønnesen til Stavanger Aftenblad.

Ledelsen jobber nå med å kartlegge hvilken kompetanse bedriften vil ha bruk for.

– Det er en omfattende jobb. Vi tillitsvalgte kommer til å prøve og holde igjen på antallet og forsvare stillingene for det de er verd, sier Tønnesen.

Holder igjen

Administrerende direktør Tor Espedal i Subsea 7 Norge ville ikke kommentere saken fredag, men i mai sa Espedal til Aftenbladet at markedsutsiktene for neste år dystre. Oppdragene for undervannsentreprenørene som opererer i Norge, går ned med en tredjedel eller en halvpart i 2010.

– Oljeselskapene er tilbakeholdne for tiden, dermed må vi som er lenger nede i næringskjeden tilpasse oss, sier hovedverneombud Tønnesen.

– Ser ikke lys i tunnelen

Akkurat nå har de ansatte i selskapet det veldig travelt, det er derfor et stort paradoks at ledelsen varsler nedbemanninger.

– Det er veldig frustrerende å vite at vi skal nedbemanne, siden vi akkurat nå jobber overtid for å få unna arbeidet. Men i september-oktober vil situasjonen være annerledes. Da blir det mindre å gjøre. Akkurat nå ser vi ikke noe lys i tunnelen, sier Tønnesen.

Han regner med nedbemanningen vil iverksettes i august. Storparten av dem som må gå er ingeniører.

Subsea 7 sysselsetter 650 mennesker, 400 av dem i Stavanger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.