NETTARKIV

Subsea 2004

Norsk Forening for Automatisering fortsetter med undervannsseminar på Sørlandet. I fjor var hovedtemaet teknologiske utfordringer på store havdyp. Årets seminar, Subsea 2004 fra 8.-9. september på Clarion Ernst Hotell i Kristiansand, vil blant annet se nærmere på hvordan offshorenæringen kan redusere kostnadene og optimalisere driften.

Industri og myndigheter er enige om at norsk sokkel står overfor store utfordringer. Dette skyldes blant annet at oljeproduksjonen på norsk sokkel faller, mens driftskostnadene stiger. Skjerpede lønnsomhetskrav med et høyt kostnads- og skattenivå sammenlignet med andre olje- og gassprovinser, og forventninger om en lavere oljepris, har ført til et sterkt kostnads- og effektivitetspress. Videre har reduserte letemuligheter og mangel på utbyggingsprosjekter ført til et fallende aktivitetsnivå.

Utviklingen innenfor IKT-området har gjort det teknisk mulig å overføre sanntidsinformasjon til land samt optimalisere og styre de fleste operasjonene fra land. Løsninger for automatisk innsamling av data, detektering av avvik og optimalisering av driften, vil bedre muligheten til dette ytterligere.

(fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.