IKT

Styrker IT-posisjonen

16. mars 2001 - 07:26

– Vi tror at antallet sertifiseringsorganer pådet internasjonale markedet kommer til å konsolideres rundt fem-seks aktører. Vi er i dag størst på CB-sertifisering til IT-industrien med 28 prosent av verdensmarkedet, og akter å holde det grepet, sier administrernde direktør Reidar Kuvås til tekblad.no.

Bemerkelsesverdig utvikling

Nemko har gjennomgått en bemerkelsesverdig metamorfose etter at godkjenningsplikten for elektriske apparater opphørte i 1990. Det statlige monopolet slanket staben brutalt, og gjenoppsto som en privat stiftelse. Mens søsterorganene i Norden (Demko, Semko og Fimko) er kjøpt opp eller fusjonert inn i utenlandske selskaper, har Nemko gradvis opparbeidet en solid posisjon ikke minst på IT-markedet.

– En av grunnene er at vi i Norge var svært tidlig ute med godkjenning av svakstrømsprodukter, sier direktør Jon Ivar Tidemann.

– Holdningen internasjonalt var den gang at så små effekter ikke representerte fare for brann eller personskade, så da trengte de heller ikke sertifisering. Den internasjonale holdningen til kvalitet på dette området er totalt endret i dag, ikke minst med hensyn til skjerming mot elektromagnetisk støy.

Rustet til UMTS

Nyervervelsene i Nord-Amerika betyr at Nemko står bedre rustet når UMTS-utbyggingen skal starte for alvor. – Vi regner ikke med å mangle fagfolk til dette når den tiden kommer. Vi vil alltid kunne oppdatere folkene her hjemme i våre laboratorier ute, sier direktør for internasjonale forretninger, Trond Sollie.

Jon Ivar Tiedemann påpeker også at det nordamerikanske markedet er spesielt. Vårt nye laboratorium i Dallas kan dette markedet, der de forskjellige statene, fylkene, kommunene og enddog byene kan ha forskjellige forskrifetr og krav til godkjennelse.

De to nykjøpte laboratoriene i kanadiske Ottawa og Dallas i Texas har 30 medarbeidere hver. Dermed er Nemko oppe i totalt 455 ansatte (165 i Norge) med etableringer i USA, Canada, Taiwan, Korea, Kina, England, Tyskland og Italia i tillegg til Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.