NYHETSBREV

Styrker instrumentering

Jotobico Holding AS utvider

Tobias Cock, administrerende direktør i J.S. Cock ser nedgangen som midlertidig, og forbereder et sterkere selskap når oppgangen kommer.
Tobias Cock, administrerende direktør i J.S. Cock ser nedgangen som midlertidig, og forbereder et sterkere selskap når oppgangen kommer. Bilde: J.S. Cock
8. juni 2015 - 21:51

Jotobico Holding AS har kjøpt Inline Prosess. Jotobico Holding er holdingselskap for firmaene J. S. Cock, Norwegian Valve Group AS, Prosessventiler AS og nå Inline Prosess AS.

Totalløsninger

– Vi har i dag noen som jobber med instrumentering i gruppen, men vi har alltid vært størst på ventiler og aktuatorer. Med oppkjøpet ønsker vi nå å styrke instrumenteringsdelen av virksomheten, sier Tobias Cock, administrerende direktør i J.S. Cock.

Han legger til at selskapet nå i større grad blir i stand til å levere totalløsninger fordi de får inn ny kompetanse, samt nye leverandører og også kunder.

Les også: Knick sensorer med Memosense kopling til Norge

Utvider til olje- og gassektoren

– Inline Prosess har vært mest orientert mot landbasert industri, nå vil de fokusere sitt produktspekter og kompetanse mot olje- og gassektoren.

Cock forteller at de nå vil se på synergier innen IT-systemer, kvalitets- og logistikksystemer. I tillegg vil gruppen ha en prosjektorganisasjon som kan lede større prosjekter for alle bedriftene i gruppen. Men Inline Prosess fortsetter som selvstendig selskap.

– Ja, på samme måte som Jotobico Holding AS har valgt å gjøre med sine andre datterselskaper, Prosessventiler og NVG. Skulle vi tatt dem inn hos oss ville det utløst behov for nok et lag mellomledere og mer byråkrati.

– Det er en syklisk bransje, og vi vil være forberedt når oppgangen igjen kommer. Dessuten har det vært en trend med oppkjøp av mindre bedrifter. Enten må vi kjøpe for ikke å bli for små, eller vi må la oss kjøpe.

Han forteller at de har lett etter interessante bedrifter, blant annet i stavangerområdet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.