NETTARKIV

Styrker forskning på gasskraft

13. mai 2002 - 00:07

Regjeringen styrker forskning og utvikling av gasskraftverk med CO 2-håndtering med 25 millioner kroner. Dette gjelder gasskraftverk uten utslipp til luft og er i tråd med Sem-erklæringen, hvor Bondevik 2-regjeringen tok initiativet til å etablere et samarbeidsprogram med industrien for å realisere gasskraftverk med CO 2-håndtering. Gassteknologiutvalget har vurdert spørsmålet, og foreslår en bred satsing med fokus på forskning og utvikling i årene fremover.

Olje- og energidepartementet (OED) foreslår i revidert nasjonalbudsjett et nytt kapittel om miljøvennlig gassteknologi. - Midlene skal nyttes til å utvikle av en framtidsrettet teknologi for gasskraftverk med CO 2-håndtering i samarbeid med bransjen, sier statssekretær Brit Skjelbred i OED. - Regjeringen vil prioritere videre forskning på gasskraftteknologi og utvikling av et pilotprosjekt for CO 2-håndtering. Det vil bli aktuelt med ytterligere bevilgninger og tilsagnsfullmakt i budsjettet for 2003, sier hun.

Departementet vil komme tilbake med en nærmere vurdering av Gassteknologiutvalgets innstilling i den kommende stortingsmeldingen om bruk av naturgass. Opprinnelig skulle denne komme i vårsesjonen, men høringsuttalelsene i forbindelse med Gassteknologiutvalgets innstilling er så mange at OED ikke klarer å få utarbeidet en stortingsmelding i vår. Den er derfor utsatt til høsten.

En bevilgning på 25 millioner kroner betyr at arbeidet med å få til en pilotinstallasjon kan begynne. Prosessindustriens Landsforening ønsker at denne skal bygges i Porsgrunn.

(ajs)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.