NYHETER

Styret slår Oslo Vei konkurs

300 ansatte mister jobben.

Redaksjonen Våre Veger
7. des. 2012 - 14:55

Oslo kommune valgte i ekstraordinær generalforsamling 20.september 2012 et nyttI styre i det kommunalt eide entreprenørselskapet Oslo Vei AS. Det nye styret har gjennom flere styremøter, en tett dialog med eier, revisor og selskapets bankforbindelser vurdert selskapets vanskelige økonomiske situasjon og de alternativer som foreligger for driften i virksomheten. Kommunen ble som eier varslet om at en forsvarlig løsning forutsatte en kapitaltilførsel på ca. MNOK 140 samt betydelige strukturelle grep. I generalforsamling 7. desember vedtok eier at behovet for en kapitaltilførsel ikke kunne imøtekommes. Styret har derfor i styremøte senere samme dag enstemmig vedtatt å begjære oppbud, heter det i en pressemelding fra Oslo Vei.

 

300 mister jobben

-Jeg er lei meg for at det ikke har vært mulig å finne en løsning som kunne sikre arbeidsplassen til selskapets nesten 300 medarbeidere, og å måtte gi en slik melding kort før jul. Selskapets økonomiske stilling er imidlertid slik at egenkapitalsituasjon og likviditet utløser handlingsplikt etter aksjeloven. Dessverre med den konsekvens at styret må begjære selskapet tatt under konkursbehandling sier styreleder Kyrre Olaf Johansen.

-Behandlingen av situasjonen i Oslo Vei har vært meget grundig og profesjonell, og skjedd i tett samspill mellom eier og styre, sier byråd Hallstein Bjercke. Gjennomgangen avdekket en situasjon som var langt mer alvorlig enn tidligere forutsatt. I notat av 26.november 2012, informerte styret eier om at selskapet var kommet i en så vanskelig økonomisk situasjon at styret hadde handlingspliktetter aksjeloven. Bakgrunnen for den svake resultatutviklingen var effekten av omleggingen av driften på Huken pukkverk i kombinasjon med svake resultater i flere av selskapets forretningsområder.

 

Ny kapital nødvendig

På styremøte 28.november ble det konkludert med å anbefale en løsning for videre drift.

Løsningsforslaget medførte at Huken pukkverk ble nedlagt innen utgangen av 2014, en betydelig spissing av virksomheten med nedsalg av selskaper og aktiviteter utenfor kjerneområdet samt en betydelig forretningsmessig omstilling. Styret vedtok på dette grunnlag å anbefale eier å tilføre selskapet 103 MNOK i ny egenkapital, men samtidig gjorde styret eier oppmerksom på at kapitaltilførselen innebar en fremtidig risiko. Styret forutsatte videre at eier dekket merkostnadene ved stenging Huken pukkverk anslått til 40 MNOK.

Generalforsamling vedtok 7.desember 2012 ikke å følge styrets anbefaling. Styret har derfor på styremøte 7.desember 2012 vedtatt å melde oppbud samme dag.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.