NETTARKIV

Styrer mot nye markeder

Stjørdal: Den første leveransen gikk til en gård i Tydal i Sør-Trøndelag i1984, da stjørdalingen Olav Bakken og to av hans brødre fikk Roger Gullikstad til å lage fjernkontroll for styring av en siloheis. Etter noen års virksomhet i nystartet bedrift, flyttet de i 1990 til Stjørdal i Nord-Trøndelag. Her holder de hus på Tangen industriområde like ved flyplassen 35 kilometer nord for Trondheim.

De første årene satset bedriften på fjernkontroller til landbruket, men etter hvert ble industri, maritim virksomhet, og oljeindustrien de største kundene. Fjernkontrollene fra Micro-control kan ved hjelp av radiosignaler styre byggekraner, lossemaskiner, og en rekke andre maskiner. I en gruve kan for eksempel en hjullaster fjernstyres inn i et område hvor det er for risikabelt å oppholde seg.

Micro-control har nå en markedsandel på omkring 50 prosent i Norge. Bedriften har 18 ansatte, og omsetningen var i 2001 beregnet å bli omkring 17 millioner kroner. Neste år er målet å øke omsetningen med 35 prosent.

Var en mygg

Selskapet har inngått en samarbeidsavtale med nederlandske Cavotec om salg internasjonalt. Cavotec har gjennom oppkjøp av flere underleverandører utviklet seg fra å være et rent salgsselskap til også å bli produsent og drive service.

- Vi har alltid vært opptatt av å ha den beste teknologien, og har målbevisst satset på produktutvikling. Men som liten bedrift, var vi mygg i elefantdansen, sier Geir Paulsen, daglig leder av Micro-consult siden 1989.

Paulsen kaller samarbeidet med Cavotec for et gjennombrudd. - I Norge skal vi fra nå samarbeide med en tidligere hovedkonkurrent, og vi kan gå ut på verdensmarkedet sammen med en tungvekter innen vår bransje. Fjernkontrollene vi lager, vil inngå i et sortiment som vår samarbeidspartner har stor omsetning av, og et godt service og oppfølgningsopplegg for, sier han.

Mye reising

Cavotec har kjøpt 20 prosent av aksjene i Micro-consult. Sammen regner de med å delta på omkring 35 messer årlig. En viktig oppgave blir å imøtekomme tekniske bestemmelsene i hvert enkelt land det er aktuelt å selge til. Fordi de venter stor volumvekst, må produksjonskapasiteten økes. Å følge opp med service, reservedeler samt opplæring av de som skal bruke, reparere og vedlikeholde, vil også bli en stor utfordring.

- Vi er svært glade for mulighetene vi nå har. Framover vil det bli opp til oss ansatte. Målet er å bygge opp en stor bedrift som skal utvikle, produsere, selge og yte service til stadig nye brukere av våre fjernkontreoller med radiostyring, sa Geir Paulsen i Micro-control.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.