KRAFT

Styrer ikke StatoilHydro

RYDDIG: Terje Riis-Johansen kommer ikke til å legge seg opp i hvilke prosjekter StatoilHydro satser på, men er glad for at selskapet satser på havvind i Storbritannia.
RYDDIG: Terje Riis-Johansen kommer ikke til å legge seg opp i hvilke prosjekter StatoilHydro satser på, men er glad for at selskapet satser på havvind i Storbritannia. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland

– Det er et viktig strategisk grep for StatoilHydro å fremstå som et bredt energiselskap framover, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

Som eier av to tredjedeler av StatoilHydros aksjer har han stor innflytelse over selskapet.

Statsråden er glad for at StatoilHydro selv har foreslått en endring av selskapets vedtekter så de blir et bredere energiselskap enn de har vært.

Les hovedsaken:

Mer enn petroleum

Riis-Johansen viser til at StatoilHydro for første gang har gått inn i et større prosjekt utenom petroleumsvirksomheten.

Sammen med Statkraft skal de bygge ut vindkraftprosjektet Sheringham Shoal i Storbritannia til 10 milliarder kroner.

– De viser gjennom konkrete tiltak at de ser for seg å være en aktør på mer enn petroleum, sier Riis Johansen.

– Men er det StatoilHydro som skal være lokomotivet på fornybar energi i Norge, eller skal det være andre selskaper, som Statkraft?

– Her ser jeg ingen motsetning. Det at disse to satser sammen i Storbritannia viser nettopp det, sier Riis-Johansen.Vil ikke gi pålegg

Men olje- og energiministeren vil ikke pålegge StatoilHydro å satse mer på fornybar energi, slik flere ønsker.

– Nei, jeg er opptatt av ryddighet i forhold til eierstyring. Det som har vært naturlig for meg som eier å formidle er at det er strategisk viktig at StatoilHydro utvikler seg til å bli et bredt energiselskap, sier Riis-Johansen.

– Og så kommer ikke jeg til å gå inn og mene at enkeltprosjekter er gode eller dårlige for selskapet å gå inn i. Det er det opp til selskapets ledelse å vurdere, sier olje- og energiministeren.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.