LØNN

Styreleder i Equinor vil fjerne retningslinjer for lederlønn

Avviser at det skyldes et ønske om å tilby høyere lønn.

Equinors bygg på Fornebu
Equinors bygg på Fornebu Foto: Equinor
14. jan. 2020 - 08:12

Styreleder Jon Erik Reinhardsen i Equinor foreslår å vrake statens retningslinjer for lederlønn, men avviser at det skyldes et ønske om å tilby høyere lønn.

– Nei. Vi lever godt med dagens retningslinjer. Vi har konkurransedyktige, men ikke ledende lønninger, og det vil vi fortsette med, sier Reinhardsen til Dagens Næringsliv.

Næringsdepartementet og andre departementet som forvalter statens direkte eierskap, ba i sommer om innspill fra selskapene til en gjennomgåelse av retningslinjene.

I et brev til Olje- og energidepartementet skriver Equinor-styrelederen at et alternativ som bør vurderes, er å avvikle systemet.

Reinhardsen sier til DN at han ikke tror det kommer til å skje, men sier at det var et innspill.

Retningslinjer om lederlønn kom i 2011 for å sikre moderasjon hos selskaper der staten har eierinteresser. Systemet ble sist revidert i 2015.

Reinhardsen sier at Equinor lever i en «verden preget av usikre markedsforhold og politisk ustabilitet». Forenkling av retningslinjer om lederlønn ville gjort jobben litt lettere, ifølge styrelederen.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier til avisen at de ikke har tenkt å avvikle retningslinjene, men revidere dem.

Pål Eitrheim.
Les også

Equinor skrotet havvindkontrakt etter kostnadseksplosjon: – En utfordring jeg tror vi må leve med

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.