ARBEIDSLIV

Studerer geologi på Svalbard

31. aug. 2001 - 13:36

Studentene deltar i det årlige Svalex-prosjektet, som er initiert og støttet av Statoil. Toktet varer i en uke. Skipet fungere som et høyteknologisk senter hvor studentene lærer å bruke moderne teknologi i geologi. Statoil støtter prosjektet med flere millioner kroner. Målet er at ekspedisjonen skaper blest om petroleumsfag – og at Statoil får høste resultater fra prosjektet. Svalex-samarbeidet inkluderer universitetene i Tromsø, Trondheim, Bergen, Oslo, på Svalbard og Høgskolen i Stavanger.

Jonny Hesthammer, som er prosjektansvarlig for Svalex i Statoil, mener Statoil har utrolig god nytteverdi av å samarbeide med forsknings- og utdanningsinstitusjoner. – Slike prosjekter styrker rekrutteringen til petroleumsindustrien samtidig som det markedsfører Statoil, sier han.

Hesthammer er overgeolog i Statoil og professor ved Universitetet i Bergen.

Gjennom Svalex introduseres studenter til hele verdikjeden innen geologi- og geofysikkvirksomheten. Studentene sitter i prosjektgrupper og jobber med konkrete problemstillinger. Bruk av flysimulator og et visjonarium til å tolke undergrunnsdata om bord i skipet er blant hjelpemidlene som skal brukes på årets tur. I tillegg får studentene anledning til å drive feltarbeid på land. (ajs)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.