ARBEIDSLIV

Studenter moderniserte Union

28. sep. 2000 - 11:06

Arbeidet med elektrokjelen har vært studentenes hovedprosjekt i studiet, og er resultat av en partnerskapsavtale mellom HiT og NSU.

Prosjektoppgaven gikk ut på å erstatte konvensjonell panelinstrumentering og relébasert sikkerhetslogikk fra 1982 med et moderne overordnet styresystem fra Kongsberg Simrad og programmerbare logiske systemer (PLS) fra Siemens.

Konfigurering i begge systemene ble gjort med spesifikasjon fra NSU og Direktoratet for Brann og Eksplosjonsvern.

Hensikten med partnerskapsavtalen er å fremme samarbeidet og øke kompetansen hos begge. Høgskolen har 13–14 slike avtaler i øyeblikket, blant annet med de åtte andre store prosessindustribedriftene i regionen, ifølge en pressemelding fra skolen.

Både HiT og NSU var svært fornøyd med resultatet av prosjektet. Elektrokjelen ble satt i produksjon etter fremdriftsplanen og fungerte etter spesifikasjonene, skriver HiT-nytt.

Studentene bak hovedprosjektet er Jan Georg Skuggedal, Jonas Eriksson, Willy Hansten, Asbjørn Prestholt og Jan Bjørtuft.

(hl)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.