PRODUKSJON

Studenter fornyer fabrikk

Arbeidet med elektrokjelen har vært studentenes hovedprosjekt i studiet, og er resultat av en partnerskapsavtale mellom Høgskolen i Telemark (HiT) og Norske Skog Union. Prosjektoppgaven gikk ut på å erstatte konvensjonell panelinstrumentering og relébasert sikkerhetslogikk fra 1982, med et moderne overordnet styresystem fra Kongsberg Simrad og programmérbare logiske systemer (PLS) levert fra Siemens. Konfigurering i begge systemene ble gjort med spesifikasjon fra Norske Skog Union og Direktoratet for Brann og Eksplosjonsvern.

Hensikten med partnerskapsavtalen mellom Høgskolen i Telemark og Norske Skog Union er å fremme samarbeidet og øke kompetansen i de to bedriftene. Høgskolen har 13–14 slike partnerskapsavtaler i øyeblikket, blant annet med de åtte andre store prosessindustribedriftene i regionen, opplyser Høgskolen i Telemark i en pressemelding.

Både HiT og Norsk Studentunion er svært fornøyd med resultatet av prosjektet. Elektrokjelen ble satt i produksjon etter fremdriftsplanen og fungerte etter spesifikasjonene, skriver HiT-nytt. Studentene bak hovedprosjektet er Jan Georg Skuggedal, Jonas Eriksson, Willy Hansten, Asbjørn Prestholt og Jan Bjørtuft.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.