BYGG

Studentboliger slipper universell utforming

IKKE UNIVERSELL: Liv Signe Navarsete har kommet frem til at kravene om universell utforming er for strenge og begynner å løsne på kravene.
IKKE UNIVERSELL: Liv Signe Navarsete har kommet frem til at kravene om universell utforming er for strenge og begynner å løsne på kravene. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
5. jan. 2012 - 15:51

Regjeringen foreslår å gi unntak for noen av kravene om universell utforming for 80 prosent av studentboligene.

Unntak med betingelser

Unntaksreglene skal kun gjelde for studentboliger som er bygget av studentsamskipnader og stiftelser for studentboliger.

Stiftelsene må ha fått tilsagn og tilskudd for at unntakene skal gjelde, heter det i en pressemelding fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Vil ha rimelige boliger

– Stadig flere tar høyere utdanning. Det er viktig at studentene får tilgang på rimelige boliger. Vi vil bidra til å holde kostnadene nede. Derfor fjerner vi kravene til tilgjengelighet i noen av studentboligene. Noen leiligheter i kompleksene skal alltid bygges med universell utforming, det sikrer at alle kan bo der, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete.

Noen krav består

For å sikre et likestilt tilbud skal innganger og fellesrom ha universell utforming og det skal være et tilpasset toalett i hver etasje.

Forslagene skal nå ut på høring.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.