INDUSTRI

Strømmer tilbake til Think

Think-sjef Richard Canny er fornøyd med å få 44 kolleger tilbake på jobb. Men selskapet trenger fortsatt mange millioner kroner for å starte opp igjen elbilproduksjonen.
Think-sjef Richard Canny er fornøyd med å få 44 kolleger tilbake på jobb. Men selskapet trenger fortsatt mange millioner kroner for å starte opp igjen elbilproduksjonen. Bilde: Asbjørn Goa
21. jan. 2009 - 13:47

Den kriserammede elbilprodusenten har holdt stengt siden jul og selskapets rundt 175 ansatte har vært permittert.

Men etter at Think i forrige uke fikk 40 millioner kroner i kriselån, er 44 Think-ansatte nå tilbake på jobb.

Les også: Krisepakke i boks for Think

Ikke produksjon ennå

– De første ansatte ble i går tilbakekalt fra permittering. Dette er første del av en trestegs tilbakekallingsplan på vei mot full produksjon, skriver selskapet i en pressemelding.

De 40 millionene er ikke nok til at Think kan begynne med ny produksjon nå. Selskapet tar sikte på en gradvis oppbygging i løpet av februar.

I stedet er det nå ansatte i administrasjonen, det vil si dem som er tilknyttet ledelse, finans, leverandøroppfølging og kundekontakt, som er tilbake på jobb.

– Viktig signal

– Vi er svært fornøyde med dette første synlige steget. Fortsatt gjenstår å fullfinansiere Think, men tilbakekallingen av ansatte er et viktig signal både internt og eksternt om at Think evner å snu situasjonen i en positiv retning for selskapet, sier Think-direktør Richard Canny i samme pressemelding.

Det er Ener1 Group, eieren av batteriprodusenten Ener1 som igjen leverer litiumbatterier til Think, som står for det største beløpet i 40-millionerspakken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.