KRAFT

Strømforbrukernes rettigheter styrket

FOR FORBRUKERNE: Nettleie blir regulert av den nye forbrukerkjøpsloven, noe som kommer strømkundene til gode.
FOR FORBRUKERNE: Nettleie blir regulert av den nye forbrukerkjøpsloven, noe som kommer strømkundene til gode. Bilde: Trond Isaksen/Statnett
Camilla Aadland
13. des. 2006 - 13:46

– Endringene i forbrukerkjøpsloven innebærer en styrking av forbrukernes rettigheter. Dette gjenspeiles i de nye avtalene, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Den største endringen i forbrukerkjøpsloven er at nettleie nå skal reguleres av denne loven.

Protest

– Dette gir forbrukeren et bedre vern ved spørsmål om stenging av forbrukerens anlegg, sier Thon. – For eksempel kan innsigelser fra forbrukeren få virkning for stengingen, sier han i en pressemelding.

I tillegg gjelder forbrukerkjøpslovens generelle regler om forsinkelser, mangler og erstatning i nettleieforhold. Dette har medført at standardvilkårene i større grad er formulert som rettigheter for forbrukeren.

Samarbeid med EBL

Forsinket oppstart av kraftleveranse vil også reguleres av forbrukerkjøpsloven fra nyttår, noe som betyr en styrking av forbrukernes rettigheter også på dette området.

Forbrukerområdet har samarbeidet med Energibedriftenes Landsforening om de nye standardavtalene.

– Samarbeidet med EBL har vært konstruktivt og godt, sier Thon, som oppfordrer alle aktørene i strømmarkedet til å benytte Forbrukerombudets standardavtaler. Avtalene kan lastes ned fra ombudets nettsider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.