ARKIVNYHETER

Strid om stor jobb på rv 2

Denne brua skal føre riksveg 2 over Glomma. Den er prosjektert av Aas-Jakobsen. Hvem som skal bygge den er foreløpig usikkert. Ill.: Statens vegvesen
Denne brua skal føre riksveg 2 over Glomma. Den er prosjektert av Aas-Jakobsen. Hvem som skal bygge den er foreløpig usikkert. Ill.: Statens vegvesen
31. okt. 2011 - 14:32

HAB Construction og det østerrikske firmaet Alpine Bau Gmbh står bak arbeidsfellesskapet, som ga et anbud på 325,9 millioner kroner. Vegvesenet vil gi jobben til Skanska, som ga det nest laveste anbudet. Det er på 337,6 millioner. Klagefristen gikk ut 31. oktober kl. 12. Daglig leder i HAB Construction, Jan Harangen bekrefter at klage er sendt.

Den aktuelle strekningen går mellom Gulli og Fulu 6 km vest for Kongsvinger sentrum. Her skal det anlegges smal motorveg, det vil si at bredden ikke overstiger 16,5 meter.

Strekningen er ikke mer enn 2 170 meter lang. Årsaken til de høye anbudsprisene er Gulli bru som inngår i entreprisen. Det er en 743 meter lang betongkassebru som skal føre riksveg 2 over Glomma.

Entreprisen omfatter også et planskilt kryss på Fulu hvor ny og gammel riksveg 2 møtes. Den som til slutt får kontrakten, skal også legge om lokalveger, etablere et komplett system for drenering og overvannshåndtering, og montere rekkverk og skilt. Frist for ferdigstillelse er satt til 19. september 2014.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.