INDUSTRI

Strenge krav for ny virksomhet

Klif har godkjent nye planer for drift på Sløvåg i Gulen kommune.
Klif har godkjent nye planer for drift på Sløvåg i Gulen kommune. Bilde: Per Erlien Dalløkken
25. mars 2010 - 11:36

Selskapet Alexela Sløvåg har fått tillatelse til drift av en oljeterminal på det tidligere Vest Tank-anlegget i Sløvåg i Gulen kommune.

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif, tidligere SFT) har godkjent planene.

Trygghet først

– Vi setter strenge krav til anlegget slik at befolkningen kan være trygge på at den nye virksomheten ikke skal forurense området, skriver direktoratet.

To tanker ved Vest Tank eksploderte i mai 2007. Det ble gjort omfattende materielle skader, men ingen personer kom alvorlig til skade. Politietterforskning har ført til at tre tidligere ansvarlige ved anlegget er tiltalt for alvorlige brudd på forurensningsloven. Dom er ventet i denne straffesaken med det første.

Ikke farlig avfall

Den nåværende lederen ved anlegget, administrerende direktør Håkon Ivarson, har ledet arbeidet med opprydding etter ulykken de siste tre årene.

Han sier i en pressemelding at terminalen skal drives innenfor omfattende krav til sikkerhet.

Klif presiserer at den planlagte aktiviteten har lite til felles med virksomheten til Vest Tank. Anlegget skal ikke motta, lagre eller behandle farlig avfall, heter det.

Produkter fra skip

Terminalen skal motta raffinerte bensinprodukter fra skip som laster i Russland. Produktene skal mellomlagres før de lastes på større skip. Lignende virksomhet drives ved flere virksomheter i Finnmark, opplyser Klif.

Også Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) må gi tillatelse før driften starter. Planen er å få den nye terminalen i drift i løpet av våren, opplyser selskapet. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.