ARKIVNYHETER

Streketunnelen forlenges med 1 850 meter

Den stiplete linjen i fjellsiden viser Streketunnelen slik den vil gå når forlengelsen er fullført.
Ill.: Statens vegvesen
Den stiplete linjen i fjellsiden viser Streketunnelen slik den vil gå når forlengelsen er fullført. Ill.: Statens vegvesen
23. mai 2011 - 13:50

Streketunnelen inngår i fylkesveg 60 i Stranda kommune på Sunnmøre. I tillegg til å forlenge tunnelen, skal den som får kontrakten bygge en 56 meter lang bru, utvide 600 meter av fylkesvegen, bygge rasvoller og raskjegler og etablere et utsiktspunkt.

For to år siden var Streketunnelen 1 289 meter lang. Om kort tid blir den forlenget til 1 860 meter. Forlengelsen går mot sør, men nå skal den også forlenges nordover. Ca. 100 meter av nåværende tunnel får ingen funksjon når forlengelsen mot nord er fullført.

Arbeidet er en del av rassikringsprosjektet Røyr-Hellesylt. Det omfatter tre byggetrinn som hver består av flere entrepriser. Et av oppdragene som lyses ut senere, gjelder forlengelse av Ljønibbetunnelen mot sør. Når den jobben er gjort, blir dagstrekningen mellom denne tunnelen og Streketunnelen bare 600 meter lang. Det er denne som skal utvides i entreprisen som er ute på anbud nå.

De 600 metrene går i sidebratt terreng. Utvidelsen vil bli hovedsakelig skje mot fjellsiden. Det blir dermed et betydelig masseoverskudd fra dette oppdraget. Det blir brukt til å bygge rasvoller langs fylkesveg 60 nord for Ljønibbetunnelen. Her skal det også bygges raskjegler ovenfor rasvollene. Hensiktene med dem er å bremse farten på snørasene så de ikke går over vollene.

Entreprisen omfatter også bygging av en 56 meter lang bru med tre spenn. Den erstatter en bru som er for smal. Det skal også bygges et utsiktspunkt på dagstrekningen mellom tunnelene. Det blir 100 meter langt og 10 meter bredt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.