NYHETER

Streketunnelen åpnet

Streketunnelen på fylkesveg 60 i Møre og Romsdal ble åpnet for trafikk 21. august.

Streketunnelen ved Ljøen i Stranda ble åpnet 21. august. (Foto: Kjell Herskedal). 
Streketunnelen ved Ljøen i Stranda ble åpnet 21. august. (Foto: Kjell Herskedal). 
Kjell Herskedal
27. aug. 2013 - 09:30

Dermed er byggetrinn 2 på rassikringsprosjektet Røyr-Hellesylt også ferdig. I tillegg til forlengelsen av Streketunnelen med 1850 meter til 3,8 kilometer, er det bygd ny Ljøbru på 56 meter, et utsiktsplatå med fabelaktig utsikt mot Geirangerfjorden og Sunnylvsfjorden, toalett og parkeringsplasser. Arbeidet med rasvoller mellom Røyr og Herdalen har kommet langt, men er ikke ferdig.

Det tredje og siste byggetrinnet på dette store rassikringsprosjektet fortsetter allerede i høst med forskjæringer til den nye Ljøtunnelen på 3600 meter som skal erstatte de eksisterende, utdaterte Ljønibb- og Hamregjøltunnelene.

 

Krever forskuttering

I tillegg skal det bygges en 440 meter lang rastunnel i betong til sikring av to fonner, Vassfonna og Røyrfonna ovenfor Røyr i Strandadalen. Rasvollene som er påbegynt skal ferdigstilles.

Kostnadsoverslaget for tredje byggetrinn er 470 millioner kroner. Foreløpig er det signalisert et tilsagn om 340 millioner kroner til prosjektet de kommende fire årene. Det betyr at Møre og Romsdal fylkeskommune må forskuddtere resten om arbeidene skal gå kontinuerlig.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.