INDUSTRI

Streiker for industrikraft

IKKE FØRSTE GANG: LO-leder Roar Flåthen var tilstede da medlemmer fra LO-forbundet Industri Energi demonstrerte for industrikraft utenfor Stortinget i juni i fjor.
IKKE FØRSTE GANG: LO-leder Roar Flåthen var tilstede da medlemmer fra LO-forbundet Industri Energi demonstrerte for industrikraft utenfor Stortinget i juni i fjor. Bilde: Poppe, Cornelius
Camilla Aadland
7. mai 2009 - 11:05

LO-forbundet Industri Energi står bak den politiske streiken, som vil være mellom kl. 11 og 13 onsdag 3. juni.

– Industriansatte er lei brutte valgløfter til norsk industri, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi i en pressemelding.

Vil ha lenger utleie

Den 3. juni er dagen før Energi- og miljøkomiteen på Stortinget avleverer sin innstilling om regjeringens forslag til 15 års utleie av kraft.

– Dette er alt for kort tid. Industrien trenger langsiktighet for sine investeringer. I forslaget er heller ingen vern mot at norsk vannkraft blir utleid til europeiske kraftgiganter, sier Sande.

Streiken vil direkte omfatte i underkant av 10 000 av forbundets medlemmer i de kraftintensive bransjene.Tre krav

De streikende har tre krav til regjeringen:

  1. Stortinget må endre regjeringens forslag om utleie slik at industrien får anledning til å leie kraftverk i inntil 30 år.
  2. Regjeringen må stille opp med garanti- og finansieringsordninger for kjøp av kraft slik at det kan etableres fullverdige industrikraftskonsortium etter fransk modell.
  3. Regjeringen må sørge for at Statskraft innfrir regjeringens krav til selskapet i eierskapsmeldingen om å møte industriens behov for stabil- og langsiktig kraftforsyning.


– Verre med rødgrønn regjering

– Den kraftintensive eksportindustrien opplever at de har verre kraftvilkår i dag, enn da den rødgrønne regjeringen overtok for snart fire år siden, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Industri Energi organiserer 55 000 medlemmer innen produksjon av aluminium og andre metallproduserende industrier, solenergi, petrokjemisk og farmasøytisk industri, samt møbel og kjøkken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.