OLJE OG GASS

Streiken utsetter Skarv-oppstart

Sokkelstreiken og varsel om lockout  kan utsette oppstarten av Skarv-feltet.

KAN UTSETTES: Skarv-feltet kan komme senere i produksjon på grunn av streiken.
KAN UTSETTES: Skarv-feltet kan komme senere i produksjon på grunn av streiken. Bilde: Tore Stensvold
5. juli 2012 - 14:50

Ifølge OLF koster streiken over 200 millioner kroner dagen. De totale kostnadene er allerede passert 2,3 milliarder i rene tap.

– Vi estimerer at 150 av de 200 millioner kronene dette koster hver dag, kommer av tapt produksjon fra nedstengte felt. De resterende 50 millioner kronene er direkte kostnader som følge av utsatt produksjon og økte prosjektkostnader. Største delen av dette vil ramme Skarv-feltet, sier informasjonssjef i OLF, Eli Ane Nedreskår.

Les hele saken her: Statoil stenger ned all produksjon

Viktig arbeid pågår

Planlagt produksjonsstart for Skarv-feltet er fjerde kvartal i år. BP bekrefter at feltet er hardt rammet av streiken.

– I BP er det Skarv FPSO som vil bli rammet. Skarvskipet er ennå ikke i produksjon, men det foregår viktig arbeid knyttet til å klargjøre skipet for dette. Ifølge feltsjefen vil prosjektfolk og konsulenter bli sendt i land, og konsekvensen blir forsinkelser, skriver kommunikasjonssjef i BP Jan Erik Geirmo i en epost.

Les også: Streikende kalt inn til Riksmeklingsmannen

Tap eller utsettelse?

Ifølge BP er det for tidlig å beregne kostnader som følge av streiken.

Statoil planlegger å stenge ned produksjonen ved sine felt fra midnatt mandag 9. juli. Bortfallet av produksjonen utgjør ca 1,2 millioner fat oljeekvivalenter per dag. Statoil beregner at inntektsbortfallet som følge av produksjonsstansen er på 520 millioner kroner per dag.

Fagforeningene mener at produksjonsstansen ikke fører til noe verdimessig tap, da ressursene kan utvinnes på et senere tidspunkt.

– En kan diskutere om dette er tapt inntekt eller ei. Det er uansett penger som var budsjettert for i inneværende år, sier Nedeskår i OLF.

Les også: Tjener én månedslønn på to døgn

Les også: Taper 150 000 kroner i året

Les også: Vil presse ut Helge Lund

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.