INDUSTRI

Streik i prosessindustrien fra mandag

Meklingen i oppgjøret for prosessindustrien endte i konflikt lørdag kveld. Det blir derfor streik for 1.422 Industri Energi-medlemmer fra mandag.

Meklingen i prosessindustrien ble ledet av riksmekler Mats Wilhelm Ruland.
Meklingen i prosessindustrien ble ledet av riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Foto: NTB
13. aug. 2022 - 20:49

– Vi forsøkte alt vi kunne for å komme til enighet, mens motparten på sin side viste lite forhandlingsvilje, sier forbundsleder Frode Alfheim i fagforeningen Industri Energi i en pressemelding.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri på arbeidsgiversiden om elektrokjemisk overenskomst ble brutt 4. mai.

Meklingen ble ledet av riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Streiken ble først bekreftet av Ruland overfor Dagbladet Børsen.

– Ikke ønsket

– Dette er ikke det utfallet vi ønsket, men det har vært en krevende forhandlingssituasjon, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

De som blir tatt ut i streik, jobber i ti forskjellige bedrifter. Hardest rammet blir Glencore Nikkelverk i Kristiansand, der 328 tas ut.

– Etter vårt syn rammer denne streiken en viktig del av norsk næringsliv i en svært krevende tid. Våre bedrifter kjenner seg ikke igjen i virkelighetsbeskrivelsen som motparten framstiller, fortsetter Lier-Hansen.

Streik

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, men fortsatte utover lørdagen til bruddet ble bekreftet i 18.30-tiden. Dermed går 1.422 Industri Energi-medlemmer i elektrokjemisk industri ut i streik fra mandag.

Elektrokjemisk overenskomst omfatter rundt 7.600 Industri Energi-medlemmer innen elektrokjemisk industri. Det sentrale kravet for Industri Energi var å styrke de lokale forhandlingene i overenskomsten, heter det i pressemeldingen fra fagforeningen.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.