OLJE OG GASS

Streik i Nordsjøen avverget

Streiken i oljesektoren ble unngått etter at partene satt over seks timer på overtid natt til torsdag.
Streiken i oljesektoren ble unngått etter at partene satt over seks timer på overtid natt til torsdag. Bilde: Scanpix
17. juni 2010 - 07:32

De siste forhandlingene ble sluttført nesten seks timer på overtid. Oppgjøret gir de sokkelansatte innen bore- og forpleiningsbedrifter et generelt lønnstillegg på 10.000 kroner samt et etterslepstillegg på 4.700 kroner.

– Det var krevende forhandlinger, men vi er tilfreds med nå å ha kommet i havn med oppgjøret, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Får løft

Det største forbundet av de tre fagforbundene som deltok i meklingen, er Industri Energi.

– Dette er i tråd med forhandlingsresultatet Industri Energi fikk til i flyteriggoppgjøret med Norges Rederiforbund (NR), sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi i en kommentar.

Sande er også fornøyd med at forbundet lyktes med å løfte flere yrkesgrupper opp i lønnstabellen, inkludert renholdsoperatører med fagbrev.

– Dette var et svært viktig prinsipp for oss. Renhold, hygiene og gode boforhold er avgjørende viktig for helse, miljø og sikkerhet for alle som i lange perioder har sitt hjem og arbeid på sokkelen. Renholdsoperatørene fortjener denne faglige anerkjennelsen, sier Sande.

Uravstemning for Ledelse

Både Industri Energi og SAFE valgte å akseptere tilbudet fra arbeidsgiversiden uten uravstemning, men forbundet Ledelse ønsket å la medlemmene sine stemme over forhandlingsresultatet og sender det ut til uravstemning med svarfrist 7. juli.

Sokkelavtalene omfatter om lag 6700 arbeidstakere i en rekke operatør, boring- og forpleiningsbedrifter. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.