BYGG

Streik i byggenæringen:
797 bedrifter rammet

To lærlinger passerer streikevaktene Kristoffer Hansen (t.h.) og Morten Jensen fra Veidekke på byggeplassen i Teatergata tirsdag. Rundt 19.000 ansatte går ut i streik etter at meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening ikke førte fram. Lærlinger er ikke omfattet av konflikten.
To lærlinger passerer streikevaktene Kristoffer Hansen (t.h.) og Morten Jensen fra Veidekke på byggeplassen i Teatergata tirsdag. Rundt 19.000 ansatte går ut i streik etter at meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening ikke førte fram. Lærlinger er ikke omfattet av konflikten. Bilde: Scanpix
Joachim Seehusen
14. apr. 2010 - 10:15

Det er fullt trykk fra første dag i streiken som har rammet byggenæringen.

– Vi har tatt ut alle våre medlemmer i streik fra dag en. Det er ikke mulig å trappe streiken opp, vi har tradisjon for å gjøre det på den måten, sier Vidar H. Grønli, informasjonsansvarlig i Fellesforundet.

Ingen kontakt

Etter hva Teknisk Ukeblad erfarer har det så langt ikke vært kontakt mellom partene.

– Vi er nå opptatt av rutinemessig informasjonsarbeid til de av våre medlemsbedrifter som er rammet av streiken. Fra vår side skal alle regler følges, sier Veslemøy Nestvold, kommunikasjonssjef i Byggenæringens Landsforening, BNL.

Ikke lærlinger

I henhold til avtaleverket er lærlinger unntatt fra konflikter siden de er i en utdanningssituasjon. Men verken Nestvold eller Grønli kan svare på hvordan dette blir håndtert.

Hele listen over hvilke bedrifter, inklusive avdelingskontorer som blir rammet kan du se her:

Se den komplette streikelisten her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.