IKT

Streik gir tordentrøbbel

PROBLEMSKAPER: De siste to årene er det registrert mindre lynaktivitet i Norge. Likevel får Telenor i snitt 25.000 feilmeldinger hver sommer.
PROBLEMSKAPER: De siste to årene er det registrert mindre lynaktivitet i Norge. Likevel får Telenor i snitt 25.000 feilmeldinger hver sommer. Bilde: NSSL
Mona Strande
7. juli 2006 - 11:02

I sommer blir det derfor ekstra viktig å trekke ut kontaktene før du drar på ferie.

Hvert år slår tordenvær ut teleteknisk utstyr over store deler av landet. I fjor sommer måtte Telenor flere steder sende ut alt disponibelt mannskap for å rette feil. Det kan bli verre i år, siden over 400 Relacom-ansatte streiker.

Vær forberedt

Telenor oppfordrer derfor folk til å ta forholdsregler når tordenværet kommer.

De fleste trekker ut strømkontaktene til alt kostbart, elektrisk utstyr, som TVen, PCen og vaskemaskinen. Men Telenor understreker at det er vel så viktig at kontaktene til modemer, ISDN- og ADSL-bokser trekkes ut for å unngå skader på utstyret som er koblet til telenettet.

Overspenningsvern

I utsatte områder anbefales det også å kjøpe seg overspenningsvern, som man selv monterer til telefonlinjen.

- For å begrense skadene ved lynnedslag er det montert overspenningsvern og sikringer i alle Telenors sentraler. Likevel opplever vi store skader fordi lynnedslag forårsaker høye spenninger på telekablene som igjen kan skade elektronikk og datautstyr knyttet til telenettet, sier informasjonssjef Per Aril Meling, i en pressemelding fra Telenor.

I snitt mottar Telenor rundt 25.000 meldinger om feil på teleteknisk utstyr i sommerhalvåret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.