IKT

Strategisk trekantavtale

Accenture spiller en vesentlig rolle i avtalen Telenor og EDB Business Partner inngikk rett før påske. Dette er en av Nordens største IT-avtaler.

Avtalen betyr ikke bare en endret pengestrøm for flere milliarder kroner. Den innebærer også at over 800 personer får lønnen utbetalt av ny arbeidsgiver.

EDB Business Partner kjøper Telenors divisjon for driftstjenester for 132 millioner kroner samtidig som Telenor forlenger og utvider sin driftsavtale med EDB frem til 1. mai 2011.

Verdien anslås til 4,5 milliarder kroner, hvorav 3,7 millioner er ny omsetning for EDB. I tillegg overtar EDB også ansvaret for datadrift hos 26 av Telenors nåværende kunder på dette feltet. Denne overtagelsen har en verdi på om lag 800 millioner kroner.

Avtalen medfører at 470 Telenor-ansatte etter 1. mai får lønnen sin fra EDB Business Partner. Til gjengjeld har EDB solgt hoveddelen av sitt forretningsområde telekom til Accenture for 400 millioner kroner.

Denne handelen berører 380 mennesker som også får ny arbeidsgiver, nemlig Accenture - også fra 1. mai. Disse skal i stor grad beskjeftige seg med utvikling av brukerprogrammer for Telenor. Det blir langt sterkere bånd mellom de to selskapene.

- Vi ser avtalen som en utvidelse av et allerede mangeårig samarbeid, sier administrerende direktør Nils Øveraas i Accenture Norge.

Konsernsjef Fredrik Baksaas i Telenor er svært glad for den strategiske avtalen som nå er inngått mellom det han kaller tre betydelige IKT-bedrifter.

- Vi regner med å redusere våre årlige kostnader med et sted mellom 250 og 350 millioner kroner, sier han.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.