NETTARKIV

Støvsuger markedet for mobilutviklere

KOMPETANSE: De ansatte ved Ericssons utviklingsavdeling i Grimstad besitter nøkkelkompetanse innen protokoller for datakommunikasjon, sanntidssystemer, og ASIC utvikling.
KOMPETANSE: De ansatte ved Ericssons utviklingsavdeling i Grimstad besitter nøkkelkompetanse innen protokoller for datakommunikasjon, sanntidssystemer, og ASIC utvikling.

Semafor-mannen

Dagfinn Sevik etablerte i sin tid sammen med Fredrik Major Semafor AS vegg i vegg med Ericssons virksomhet på Tangen på Hisøy. De var landets første modemutviklere, men før produksjonen kom i gang solgte de virksomheten til sin betydelig større nabo.

Sevik, som altså er en av opphavsmennene til teknologikompetansen på dataoverføring i bedriften, er fortsatt å finne hos Ericsson i Grimstad.

Hele Ericssons Grimstad-miljø sto i fare for å bli radert ut. Men de klarte å klore seg fast takket være topp teknologikompetanse på mobil datakommunikasjon. På dette området har Grimstad-gjengen nå konsernansvar.

- Ved fortsatt å satse på de beste i rekrutteringsarbeidet vil vi sørge for å holde denne posisjonen, sier utviklingssjef Svein Thorstensen.

Ericssons utviklingsavdeling i Grimstad er i dag en enhet i det som kalles Ericsson Mobile Platforms (EMP) som har sitt hovedkvarter i Lund med totalt ca 2100 ansatte. EMP er blant verdens største miljøer på utvikling av 2G og 3G mobilteknologi, hele spekteret fra GSM, GPRS og EDGE til HSDPA. Sony-Ericsson er naturlig nok hovedkunden, men på 3G har seks av verdens største mobiltelefonprodusenter lisensavtaler med Ericsson.

- Vår oppgave er altså å sørge for alle aspekter av datafunksjonalitet i EMPs totale tilbud. Våre folk jobber både med system- og programvareutvikling. Vi har også en liten gruppe som utvikler kundespesifiserte kretser (ASIC). De har vunnet flere internasjonale priser for sitt arbeide, sier Thorstensen.Optimist

Han er heller ikke særlig tvil om Grimstad-miljøets fremtid i Ericsson-systemet. – Vi har allerede vokst til rundt 90 i dag, og i løpet av året skal vi være 120. Av disse er et tyvetalls konsulenter, som også har fast arbeidssted her i huset, sier han. - Rekrutteringsarbeidet er i full gang. Men vi stiller ekstreme krav. Vi er ute etter de beste, aller helst vil vi ha folk med dr.ing.-kompetanse. For å oppfylle disse kravene søker vi med lys og lykte også internasjonalt. Og vi får søkere fra stort sett hele verden.

- Men Ericsson er ikke kjent for å ha de aller høyeste lønningene?

- Vi er ikke lønnsledende, men vi er konkurransedyktige på lønn. Dessuten kan vi tilby spennende og teknologisk utfordrende arbeidsoppgaver med høy fokus på kompetanseutvikling hos hver enkelt medarbeider. Her sitter det folk som utvikler programkode for produkter som først kommer på markedet om kanskje to år. Det er ikke uten grunn at vi har lite gjennomtrekk. Og mange av våre tidligere ansatte søker seg tilbake, sier Thorstensen.Universell teknologi

Den teknologiplattformen som utvikles i Grimstad er universell og anvendelig i mange ulike sammenhenger. Løsningene er å finne i rundt hundre forskjellige mobiltelefonmodeller fra et tyvetall produsenter.

- Kundene utvikler selv sine brukerprogrammer (applikasjoner). Vi kan også tilby noen få brukerløsninger, men dette er mer unntaket enn regelen, sier Thorstensen.

Denne universelle tilnærming til teknologien er også en stor fordel for de ansatte. – Den kompetansen de bygger opp hos oss kan brukes til nær sagt hva som helst senere. Våre ansatte har dermed et meget godt utgangspunkt om de skulle ønske å bytte arbeidsgiver. De er ikke låst til mobilteknologi, sier Thorstensen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.